RSS Feed

940 000 kr för 9 kvadratmeter

0

februari 26, 2013 by admin

BostadsrättNyligen har en centralt belägen 9 kvadratmeterslägenhet i Stockholm sålts för det otroliga priset av 940 000 kr. Det ger ett kvadratmeterspris på 104 000 kr, vilket är ett nytt rekord i Sverige.

– Det här är rekord. Det har varit ett väldigt stort intresse, 50-60 intresserade har varit och tittat på den, säger Magnus Magnusson på mäklarfirman Christer Magnusson, som har sålt lägenheten.

Tidigare låg kvadratmeterprisrekordet på cirka 90 000 kronor, det var för en större våning nära Karlaplan, enligt Magnusson.

Det vad många kallar är en bostadsbubbla ser inte ut att spricka än på ett tag i alla fall. Mäklare i Stockholmsområdet vittnar om en exploderande marknad där priserna går upp vecka efter vecka och där tillgång och efterfrågan aldrig varit så långt ifrån varandra.

Det hela handlar alltså om en sån enkel princip som tillgång och efterfrågan där efterfrågan är betydligt större än tillgången på bostäder.

Hyr inte, köp!

Jag köpte själv en bostadsrätt förra året och även om tanken fanns att jag kanske köpte på toppen och sen nångång i framtiden får sälja på botten, så känns det såhär efteråt som ett bra köp.

Eftersom jag bor i en mellanstor stad i mellansverige så går givetvis inte våra bostadspriser att jämföra med Stockholm. Min lägenhet gick upp 30% från utgångspriset och slutade på strax över 300 000 kr. Därtill kommer en månadsavgift på 2700 kr och lån+amortering på nästan 1400 kr. Jag kanske också ska nämna att jag rustat lägenheten för närmare 50 000 kr sedan jag flyttade in.

Jag skulle rekommendera alla som har möjlighet att istället för att hyra köpa! Det blir nästan alltid samma kostnad (ibland t.o.m billigare) att betala månadsavgift+lån än att betala en hyresvärd. Du får förhoppningsvis dessutom tillbaks den summa du köpte bostaden för sedan när du säljer. Till skillnad mot för bilar skulle jag vilja påstå att en köpt bostad är en investering som man sedan får tillbaks, många gånger med ränta också!

Boendet är vad jag skulle säga en av de viktigaste delarna i mitt liv. Eftersom jag spenderar stor del av mitt liv här och inte har något kontor eller jobb att åka till så är det än mer viktigt att trivas. Lägg där till att du äter mat, träffar dina vänner och sover i din säng om nättarna i din bostad. Trivs man i sitt hem så får man vad jag skulle vilja påstå ett lyckligare liv. Att flytta från föräldrar till något eget är i vart fall det bästa som hänt mig förra året!


0 comments

Sorry, comments are closed.