RSS Feed

Låna pengar

0

februari 11, 2013 by admin

När man ska låna pengar är det viktigt att man ser över bankens lånevillkor och vilken räntesats de kan tänkas erbjuda dig såväl i dagsläget som i framtiden. Att låna pengar kostar som bekant alltid pengar i form av räntor och avgifter. Beroende på vad du ska låna till lämpar sig olika lån bra respektive dåligt. Om du lånar till bostad så är det ett hypotekslån du ska välja i första hand. Detta eftersom de är mest förmånliga på grund av att du lämnar bostaden som säkerhet för lånet. Säkerheten gör att banken genom sitt minskade risktagande kan erbjuda dig bättre lånevillkor, däribland en lägre ränta på lånat kapital. När du läst klart detta inlägg kan du gå vidare och läsa mer på den här sajten.

Låna pengar via mobilenOm du ska låna till mindre inköp kan det enda alternativet vara att ta ett blancolån. Vanliga former av blancolån är så kallade smslån. Smslån har varit i hetluften en längre tid nu eftersom de uppfattas som väldigt kostsamma för låntagaren. Det finns dock lägen då smslån är ett bra alternativ, men se först över möjligheten till alternativ finansiering. En alternativ finansieringslösning kan till exemel vara att handla varan på avbetalning, eller att utöka ett befintligt bostaslån för att få loss extra pengar.

Det viktigaste när du lånar pengar är att du är införstådd med vilka kostnader lånet kommer innebära för dig. Var noga med att gå igenom bankens lånevillkor, avgifter och räntor. Räkna sedan på hur mycket du kommer vara tvungen att betala för att få låna den aktuella summan under en viss tid. Räkna även med amorteringar som gör att räntan minskar med tiden eftersom lånet minskas vid varje amortering.

För att undvika att hamna i en skuldfälla bör du alltså vara påläst på såväl lånevillkoren som din egen ekonomiska situation. Du måste veta hur stort utrymme du har kvar efter att dina fasta utgifter är betalda. Finner du att du har utrymme för ett lån är det bara att köra på, om det står i förhållande till den nytta eller det nöje du får av varan du tänker köpa. Om ekonomin inte klarar av ett lån bör du överväga om du verkligen kan köpa det du tänkt dig.


0 comments

Sorry, comments are closed.