RSS Feed

Skydda ditt hem

0

juli 14, 2014 by admin

”Mitt hem är min borg” är ett gammalt talesätt. Tanken med det är väl att ditt hem ska kunna skydda dig från väder och vind, men hur kan du skydda ditt hem? Ett bra försäkringsskydd är mycket viktigt. Då du tar banklån för att kunna köpa ditt drömhus kräver ofta långivaren att du har huset fullvärdesförsäkrat om olyckan skulle vara framme med brand, storm eller annat som kan skada ditt hus.

Ett passivt skydd

En husförsäkring ger dig ett ekonomiskt skydd om det värsta skulle inträffa. Men hur väl ditt hus än är försäkrat är det ändå en fruktansvärd upplevelse att få huset förstört eller bli utsatt för inbrott. Det är bra om man är proaktiv när man tecknar sin husförsäkring och synar de olika delarna av försäkringen. Fråga dig själv vad du kan göra för att minska riskerna att något ska hända med ditt boende?

Aktiva åtgärder

Även om du får skälig kompensation genom din husförsäkring ska du ändå betala självrisk. Om det är en undermålig installation som har orsakat ditt försäkringsärende är det inte säkert att du får någon ersättning alls. Några åtgärder som är enkla att få till för att slippa ovälkomna händelser är att ha en avstängningskran till diskmaskinen. Då den står stilla ska vattnet till den vara avstängt. Diska inte i den då du inte är hemma. Vattenskador är den vanligaste typen av skador som försäkringsbolagen får rapporterade till sig.

Små bränder kan bli stora bränder

Till varje jul kommer det in larm till brandförsvaret om pågående småbränder i bostäder som förorsakats av stearinljus. Självklart ska man ha det mysigt och skapa julstämning med en adventsljusstake och levande ljus som skingrar vintermörkret och ger lite värme för både kropp och själ, men lämna aldrig brinnande ljus ensamma utan uppsikt. En aktiv åtgärd kan vara att skaffa en brandsläckare. Om olyckan är framme kan du begränsa branden och undvika en storbrand.


0 comments

Sorry, comments are closed.